Pozvánka na Pangula fest 2022 v Hlohovci

o.z. Nicolasa Konta v spolupráci s o.z. Spolu pre naše mesto Hlohovec vás pozýva na veľký festival hudobníkov z Hlohovca a Trnavy Pangula fest 2022, ktorý sa bude konať v dňoch 26. – 27. augusta 2022 v areáli Peterskej bašty v Hlohovci. Predstavenie festivalu nájdete v článku nižšie.

Pangula fest – festival pre všetkých, čo milujú Trnavský región

Región Hlohovec v sebe doslova skrýva množstvo talentovaných hudobníkov a interpretov. Nie každá hudobná skupina, či spevák dostane šancu, aby sa práve jeho pesničky hrali v rádiu a písalo sa o nich v bulváre. Napokon, o to hudobným skupinám z Hlohovca ani nejde. Robia hudbu zo srdca a pre ľudí. Pre Hlohovčanov i Nehlohovčanov. Pangula fest je festival, kde sa na jednom pódiu stretnú kapely, ktoré si zaslúžia byť videné a počuté. Prídeš? Daj o tom vedieť TU.

„Ako hudobníčka som sa už dlhšie pohrávala s myšlienkou, že po dlhej pandémií by sme sa my – hudobníci z regiónu mali opäť spojiť a vytvoriť jeden krásny festival, ktorý má v našom meste už trojročnú tradíciu. Oslovila som preto predsedu o. z. Nicolasa Konta a zároveň erudovaného zvukára z Hlohovca Miroslava DvoranaPomocnú ruku sa rozhodlo podať aj o.z. Spolu pre naše mesto Hlohovec. Všetci dúfame, že Pangula fest opäť, takpovediac, „vstane z mŕtvych,“ hovorí potešene spoluorganizátorka festivalu a hudobníčka z Hlohovca Lívia Doležalová.

Pangula fest 2022 sa bude konať 26. a 27. augusta v areáli Peterskej bašty v Hlohovci. Vystúpia tu kapely a interpreti z Hlohovca a okolia. Tešiť sa môžete na hviezdne punk-rock hudobné stálice ako NekultúraPrograss bandUž sa to rysuje, či Druhá edícia. Hlboké texty v spojení s chytľavými folk melódiami publiku odprezentujú učiteľ slovenského jazyka Stano Standard Kamenčík sám aj s kapelou Standard & Komrades a dlhoročný muzikant a zároveň poet Dano Görög s hudobnou skupinou AntibandDo tímu zohraných kapiel patrí aj hudobná skupina Restime s veľavravnými textami a peknou pop-rockovou muzikou.

Na pódiu vystúpia aj jednotlivci s gitarami či klavírom. Pesničkár z Hlohovca Filip Marek, klavírna virtuózka Bibiana Miškolciová či žena s gitarou Lívia Doležalová.

Organizátori si pre vás pripravili aj trochu netradičnejšie žánre, akými sú gypsy v podaní Kukyband-u a balkánske a španielske rytmy od hlohovskej kapely MaloMalo. Ochutnávku zo svojej tvorby predvedie aj hlohovský raper McNorki.

Rodák z Hlohovca huslista Adam Halás a Trnavčan Miloš Biháry vám zahrajú neopakovateľnú zmes jazz-funk-gypsy skladieb a špeciálnym hosťom bude Marco Rajt – husľový virtuóz coverov popových skladieb.

„Na festival sa už všetci veľmi tešíme. Zorganizovať toľko kapiel, techniku, propagáciu a sponzorov je veľmi náročné. Všetci interpreti, ktorí budú hrať sú nášmu srdcu blízki. Sú to skvelí ľudia a zahrajú zadarmo, alebo za ľudové ceny z lásky k hlohovským fanúšikom a pre podporu kultúry v našom regióne. Ďakujeme im a aj sponzorom, ktorí sa tiež rozhodli podporiť kultúru v meste. Srdečne vás všetkých pozývame!“ uzatvára hudobníčka Lívia, predseda o. z. Nicolasa Konta Miroslav Dvoran a predseda o.z. Spolu pre naše mesto Hlohovec Ivan Baranovič.

Ak ste neklikli na FB udalosť vyššie, urobte tak tu – https://fb.me/e/29Hxf60mY

zdroj: Lívia Doležalová, o.z. Nicolasa Konta, o.z. Spolu pre naše mesto Hlohovec, Hlohovský žurnál

foto: Daniel Schmizing